website
Snelle levering! Bestel nu Betaal Achteraf!

Vergunning nodig voor een Terrasoverkapping?

Vergunning nodig voor een Carport?

Onder het Bouwbesluit zijn een verzameling bouwtechnische voorschriften vereist alle bouwwerken minimaal moeten voldoen, vallen ook verbouwingen. De vraag is natuurlijk naar een overkapping, wat een carport in wezen is, hier valt ook onder.

Hierdoor helpt vragenlijstje u schijnbaar op weg bij de vraag of u wel of geen vergunning nodig heeft voor de bouw van uw overkapping of carport . Hoewel er landelijke regels zijn opgesteld in het Bouwbesluit, is het altijd verstandig bij uw eigen gemeente na te vragen of zij niet afwijken van deze regels. In heel enkele gevallen kunnen individuele gemeenten specifiek afwijken van het Bouwbesluit.

Wanneer geen vergunning voor een carport?

Kunt u onderstaande uitspraken alle drie bevestigde antwoorden? Dan heeft u geen vergunning nodig voor de bouw van uw carport. (Maar check het voor alle zekerheid dus wel bij de eigen gemeente!)

  • De oppervlakte van de carport wordt 30m2 kleiner
  • De hoogte van de carport wordt drie meter lager
  • Er worden geen wanden in de carport bijgebouwd

Wanneer wel een vergunning voor een carport?

Is een van onderstaande uitspraken op uw situatie van toepassing? Dan heeft u hoogstwaarschijnlijk wel een vergunning nodig. Informeer voor de zekerheid altijd bij uw gemeente of de bouw van uw carport gezien wordt als bouwwerk, waarvoor een vergunning aangevraagd moet worden.

  • De oppervlakte van de carport wordt groter dan 30m2 en/of
  • De carport wordt hoger dan drie meter en/of
  • Er worden wanden in de carport geplaatst

U suggereert het idee om extra ruimte in uw woning te creëren en/of uw auto of auto's te beschermen tegen invloeden van buitenaf door een carport te bouwen? Of u wenst een overkapping te plaatsen in uw tuin of boven uw terras om langer te kunnen genieten van het buitenleven of om uzelf te beschermen tegen al te veel zon? Welke stappen gaat u dan ondernemen?

De meeste mensen zullen zich eerst verdiepen in de verschillende mogelijkheden die er zijn voor een carport van overkappingsdeurinspiratie op te doen in showrooms van op websites van diverse overkappingsspecialisten. Gaat uw voorkeur uit naar een vaste overkapping van carport van hout of staal of kiest u voor een semipermanente flexibele overkappingsoplossing van textiel? Welke voor- en nadelen kleven aan de verschillende oplossingen en vooral ook wat zijn uw specifieke wensen? Gaat u alleen voor functionaliteit van speelt ook ontwerp een belangrijke rol? Wat zijn uw eisen ten aanzien van behoud van lichtinval of onderhoud? Een ingewikkelde vragen om te beantwoorden voordat een gekozen keuze kan worden gemaakt.

U heeft uw voorkeur bepaald en dan? Veel mensen lopen vervolgens aan tegen de vraag of zij voor de oplossing van hun keuze wel of geen vergunning nodig hebben. Heb je het plan opgepakt om een ​​carport, schuur, garage, overkapping of buitenkeuken te plaatsen dan kom je al snel terecht in een brij van complexe regelgeving. Je moet rekening houden met landelijke wetten, maar ook met het beleid van de eigen gemeente. Ook zij hebben namelijk vaak nog een eigen beleid, vastgelegd in oa bestemmingsplannen en verordeningen.

Het aanvragen van een vergunning neemt tijd en geld in beslag; daar zitten de meeste mensen niet op te wachten. Bij elke aanbouw of verbouwing aan uw huis is het echter wel aan te raden om, voordat de bouw begint, te informeren bij de gemeente of er een bouwvergunning of een omgevingsvergunning nodig is. Beter vooraf extra goed laten inlichten, dan achteraf de carport of overkapping moeten verwijderen.

Over het algemeen kunt u de volgende checklist aanhouden voor het wel of niet vergunningsvrij plaatsen van een carport of overkapping.

Wat zoek je?


Populaire zoektermen  Glazen schuifwand 3 rail  Terrasoverkapping 6x3  glazen schuifwand 4 rail