website
Snelle Levering! Bestel nu Betaal Achteraf!

Montage van een Terrasoverkapping

Care4Gardens werkt nauw samen met fabrikanten en leveranciers, doordat wij direct afnemen van onzer fabrikanten kunnen wij een lage prijs hanteren voor de beste kwaliteit. Dit geldt voor onze terrasoverkappingen, Pergola's en Douglas overkappingen. Ook zijn onze montage kosten erg laag en flexibel, deze zijn altijd gebaseerd op de wens van de klant. Daarnaast zijn wij erg flexibel omtrent de planning van de levering of montage van uw terrasoverkapping. 

Wij vragen voordat de montage plaatsvindt altijd foto’s van de plaats waar gemonteerd moet worden. Zo voorkomen we dat onze monteurs (en u natuurlijk ook) voor eventuele verrassingen komen te staan.

Wat valt er onder standaard montage van een terrasoverkapping?

 • De terrasoverkapping plaatsen tegen een rechte bakstenen muur zonder obstructies.
 • Bij een gevel met isolatie plaatsen wij tot maximaal 10 centimeter isolatie. In alle andere gevallen dienen de bevestigingsmiddelen vooraf zelf geplaatst te worden.
 • De terrasoverkapping plaatsen wij op een afschot van 8° (hiervan wijken wij niet af).
 • Het plaatsen van een eventuele fundering onder de staanders van de terrasoverkapping (als deze in de offerte is meegenomen).
 • Het afkitten van het muurprofiel (niet de zijligger(s) van de overkapping).
 • Het eruit halen van de bestrating (op zandbed) op de plaats waar de staanders en eventuele glazen schuifdeuren komen (niet het terug erin leggen).
 • Als het dak in de breedte moet worden ingekort, wordt bij een polycarbonaat dak één plaat ingekort.
 • Het afzagen van een eventuele regenpijp (het aansluiten van de HWA of verleggen van een regenpijp doen wij niet). Wilt u niet dat deze af wordt gezaagd? Zorg er dan voor dat u deze van tevoren verlegd.
 • Het plaatsen van alle producten: de terrasoverkapping inclusief aangeschafte accessoires. Ook de inbegrepen hemelwaterafvoer zit hierbij inbegrepen. Deze wordt boven of onder de grond klaar gelegd, zodat u deze indien gewenst verder aan kunt sluiten. Dit aansluiten doen onze monteurs dus niet.

Monteren van accessoires

Wij hebben allerlei accessoires in ons assortiment om uw terrasoverkapping uit te breiden. Hieronder vindt u informatie over wat er onder standaard montage valt per accessoire.

Glazen schuifwanden

 • De glazen schuifdeuren plaatsen wij op een rechte ondergrond ,zonder obstructies, die waterpas is (obstructies zijn bijvoorbeeld uitstekende objecten, planten etc.).
 • De rail plaatsen wij op een funderingskoker (als deze in de offerte is meegenomen). Zorgt u zelf voor de fundering, dan zijn wij hier niet verantwoordelijk voor. Dit betekent dat wij geen garantie bieden op eventuele verzakkingen of oneffenheden in de vloer waardoor de deuren scheef kunnen gaan staan. 
 • Eventuele accessoires monteren wij ook; zoals glasopvang, tochtstrips en deurgrepen of plakgrepen (als deze in de offerte zijn meegenomen).

Zijspie en zijwand

 • Een polycarbonaat zijspie/zijwand maken wij ter plekke op maat. De zijspie/zijwand zetten wij vervolgens in elkaar gezet en monteren deze aan de terrasoverkapping.
 • Een glazen zijspie leveren wij in een punt van 8 graden. Een maatwerk zijspie is ook mogelijk.

Ledverlichting

 • De ledverlichting leveren wij stekkerklaar. Stekkerklaar wil zeggen dat de verlichting met een stekker geleverd wordt en dus niet op een stroompunt aan wordt gesloten. De transformator plaatsen wij onder een kliklijst in het muurprofiel. U kunt bij de monteur zelf aangeven waar u wilt dat de transformator in het muurprofiel komt, zodat de stekker daar uitkomt. Het snoer van de stekker is 50 cm lang. U kunt eventueel verlengkabels bijbestellen. Deze verlengkabels verlengen de kabel van de transformator naar het ledlampje. Deze zijn meestal alleen nodig bij overkappingen die breder zijn dan 6 meter.

Voorbeelden van situaties die extra montagekosten met zich meebrengen

N.B. Als één van onderstaande situaties bij u van toepassing is, dient u dit altijd voor monteren van de terrasoverkapping bij ons aan te geven.

 • Het verwijderen van meubels, bloempotten, bloembakken en planten e.d. van de plaats waar de overkapping geplaatst moet worden.
 • Het plaatsen van een extra afvoer (HWA) in de overkapping.
 • Plaatsing tegen een muur die niet van baksteen is of met bijvoorbeeld verspringingen en/of obstructies erin.
 • Alle dakplaten van een terrasoverkapping met polycarbonaat dak even breed laten maken als de overkapping moet worden ingekort in de breedte.

Staat uw situatie hierboven niet genoemd, maar twijfelt u of het onder standaard montage valt? Vraag het ons dan gerust. Heeft u nog vragen over de standaard montage van een terrasoverkapping? Laat gerust een reactie achter en we zullen uw vraag zo snel mogelijk antwoorden.

Waar bent u naar op zoek?


Populaire zoektermen  Glazen schuifwand 3 rail  Terrasoverkapping 6x3  glazen schuifwand 4 rail